Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, delikatny przypominający deser tiramisu, jagodowy sernik na zimno.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4069
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy je do studzenia, do momentu gdy zaczną lekko gęstnieć. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Do zmiksowanego sera z cukrem dodajemy powidła jagodowe, ubitą śmietanę oraz gęstniejące galaretki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy patką do ich połączenia. Na dno wyłożonej formy (32 cm x 23 cm) układamy namoczone w owocowej herbacie biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy połowę masy serowej. Na wyłożoną masę serową ponownie układamy warstwę namoczonych biszkoptów. Wyłożoną warstwę biszkoptów zakrywamy pozostałą masą serową, równamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po kilkugodzinnym studzeniu deser kroimy na porcje i posypujemy kakaem. Smacznego !!!