Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka pod puszystą pierzynką"
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2440
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3093
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2762
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2440
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3093
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2762
Składniki
Jajka obieram i kroję na pół. Wyjmuję z nich żółtka, białka opłukuję i osuszam. Żółtka, osączone z oleju szprotki i resztę składników miksuję na gładką masę. Doprawiam.
Jajka napełniam farszem. Schładzam je w lodówce, przed podaniem ozdabiam świeżą rzeżuchą.
25 min, porcja 180 kcal, koszt porcji ok. 1 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie