Do góry

Desery Przepis na:

Jajka pod puszystą pierzynką

Jajka pod puszystą pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Jajka pod puszystą pierzynką"

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka szprotek w oleju (mogą być wędzone)
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka siekanego szczypiorku
  • łyżka siekanej rzeżuchy i listki do dekoracji
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka obieram i kroję na pół. Wyjmuję z nich żółtka, białka opłukuję i osuszam. Żółtka, osączone z oleju szprotki i resztę składników miksuję na gładką masę. Doprawiam.

  2. Jajka napełniam farszem. Schładzam je w lodówce, przed podaniem ozdabiam świeżą rzeżuchą.

  3. 25 min, porcja 180 kcal, koszt porcji ok. 1 zł, przepis na 6 porcji.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń