Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka z dwoma serowymi farszami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Jajka włóż do garnka, zalej lekko posoloną wodą. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 8-10 minut. Ugotowane na twardo jajka odcedź, przestudź, polewając zimną wodą. Potem odłóż do całkowitego wystudzenia. Zimne jajka rozetnij wzdłuż. Ostrożnie wyjmij żółtka. Połowę żółtek utrzyj z serkiem topionym i musztardą. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Dodaj do ucieranej masy. Przypraw pieprzem i ew. solą.
Żółty ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Resztę żółtek utrzyj ze śmietaną na gładką masę. Odłóż trochę startego sera do dekoracji, a resztę dodaj do żółtek ze śmietaną. Wymieszaj, przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
Masy nałóż do połówek białek, w miejsca po żółtkach. Ułóż na półmisku. Udekoruj odłożonym serem i ew. natką oraz plasterkami rzodkiewek. Połówki z farszem z żółtym serem możesz dodatkowo oprószyć papryką.
12 porcji, 15 min, 10 minŹródło: Naj