Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zaserwowany w takiej formie skusi każdego. Jadalne miseczki z czekolady to świetny sposób na podanie lodów, owoców i słodkich deserów. Z pewnością przypadną do gustu dzieciom i dorosłym. Zobaczcie, jak je zrobić!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18462
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18462
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Składniki
Gorzką czekoladę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do garnka lub miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Podobnie postępujemy z białą czekoladą, rozpuszczając ją w oddzielnym naczyniu.
Baloniki napełniamy powietrzem (rozmiar balona będzie odpowiadał rozmiarowi miseczki). Ciepłą ciemną czekoladę rozsmarowujemy łyżką po górnej części balonika. Naprzemiennie nakładamy białą i ciemną czekoladę. Baloniki ustawiamy na miseczkach lub szklankach i wkładamy do lodówki na około godzinę do zastygnięcia. Po tym czasie wyjmujemy je z lodówki, przekuwamy balonik przy użyciu igły, spuszczamy powietrze i delikatnie wyjmujemy balonik, aby nie uszkodzić czekoladowej skorupki.
Czekoladowe miseczki możemy wypełnić porcją lodów, owoców lub kawałkami ciasta. Smacznego!