Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zaserwowany w takiej formie skusi każdego. Jadalne miseczki z czekolady to świetny sposób na podanie lodów, owoców i słodkich deserów. Z pewnością przypadną do gustu dzieciom i dorosłym. Zobaczcie, jak je zrobić!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2473
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1626
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2473
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1626
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Składniki
Gorzką czekoladę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do garnka lub miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Podobnie postępujemy z białą czekoladą, rozpuszczając ją w oddzielnym naczyniu.
Baloniki napełniamy powietrzem (rozmiar balona będzie odpowiadał rozmiarowi miseczki). Ciepłą ciemną czekoladę rozsmarowujemy łyżką po górnej części balonika. Naprzemiennie nakładamy białą i ciemną czekoladę. Baloniki ustawiamy na miseczkach lub szklankach i wkładamy do lodówki na około godzinę do zastygnięcia. Po tym czasie wyjmujemy je z lodówki, przekuwamy balonik przy użyciu igły, spuszczamy powietrze i delikatnie wyjmujemy balonik, aby nie uszkodzić czekoladowej skorupki.
Czekoladowe miseczki możemy wypełnić porcją lodów, owoców lub kawałkami ciasta. Smacznego!