Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zaserwowany w takiej formie skusi każdego. Jadalne miseczki z czekolady to świetny sposób na podanie lodów, owoców i słodkich deserów. Z pewnością przypadną do gustu dzieciom i dorosłym. Zobaczcie, jak je zrobić!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 503
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3761
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 503
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3761
Składniki
Gorzką czekoladę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do garnka lub miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Podobnie postępujemy z białą czekoladą, rozpuszczając ją w oddzielnym naczyniu.
Baloniki napełniamy powietrzem (rozmiar balona będzie odpowiadał rozmiarowi miseczki). Ciepłą ciemną czekoladę rozsmarowujemy łyżką po górnej części balonika. Naprzemiennie nakładamy białą i ciemną czekoladę. Baloniki ustawiamy na miseczkach lub szklankach i wkładamy do lodówki na około godzinę do zastygnięcia. Po tym czasie wyjmujemy je z lodówki, przekuwamy balonik przy użyciu igły, spuszczamy powietrze i delikatnie wyjmujemy balonik, aby nie uszkodzić czekoladowej skorupki.
Czekoladowe miseczki możemy wypełnić porcją lodów, owoców lub kawałkami ciasta. Smacznego!