Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zaserwowany w takiej formie skusi każdego. Jadalne miseczki z czekolady to świetny sposób na podanie lodów, owoców i słodkich deserów. Z pewnością przypadną do gustu dzieciom i dorosłym. Zobaczcie, jak je zrobić!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Składniki
Gorzką czekoladę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do garnka lub miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Podobnie postępujemy z białą czekoladą, rozpuszczając ją w oddzielnym naczyniu.
Baloniki napełniamy powietrzem (rozmiar balona będzie odpowiadał rozmiarowi miseczki). Ciepłą ciemną czekoladę rozsmarowujemy łyżką po górnej części balonika. Naprzemiennie nakładamy białą i ciemną czekoladę. Baloniki ustawiamy na miseczkach lub szklankach i wkładamy do lodówki na około godzinę do zastygnięcia. Po tym czasie wyjmujemy je z lodówki, przekuwamy balonik przy użyciu igły, spuszczamy powietrze i delikatnie wyjmujemy balonik, aby nie uszkodzić czekoladowej skorupki.
Czekoladowe miseczki możemy wypełnić porcją lodów, owoców lub kawałkami ciasta. Smacznego!