Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie smak chałwy? Zobaczcie jak w prosty sposób przygotować ten deser w zaciszu własnej kuchni. To naprawdę proste!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13324
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13324
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Składniki
Ziarna słonecznika i pestki dyni prażymy na patelni małym ogniu. Następnie wkładamy nasiona do blendera i miksujemy. Zmielone ziarna przesypujemy do miski.
Przy użyciu blednera mielimy orzechy włoskie i po zmieleniu przekładamy je do miski z ziarnami. Dodajemy suszoną żurawinę, miód i wyrabiamy ręcznie masę do uzyskania jednolitej konsystencji.
Podłużną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. przekładamy gotową masę, ugniatamy ją przy użyciu dłoni. Blaszkę wstawiamy do lodówki na około 4 godziny. Po tym czasie jest gotowa do jedzenia.