Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie smak chałwy? Zobaczcie jak w prosty sposób przygotować ten deser w zaciszu własnej kuchni. To naprawdę proste!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1700
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3193
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26682
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1700
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3193
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26682
Składniki
Ziarna słonecznika i pestki dyni prażymy na patelni małym ogniu. Następnie wkładamy nasiona do blendera i miksujemy. Zmielone ziarna przesypujemy do miski.
Przy użyciu blednera mielimy orzechy włoskie i po zmieleniu przekładamy je do miski z ziarnami. Dodajemy suszoną żurawinę, miód i wyrabiamy ręcznie masę do uzyskania jednolitej konsystencji.
Podłużną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. przekładamy gotową masę, ugniatamy ją przy użyciu dłoni. Blaszkę wstawiamy do lodówki na około 4 godziny. Po tym czasie jest gotowa do jedzenia.