Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie smak chałwy? Zobaczcie jak w prosty sposób przygotować ten deser w zaciszu własnej kuchni. To naprawdę proste!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Ziarna słonecznika i pestki dyni prażymy na patelni małym ogniu. Następnie wkładamy nasiona do blendera i miksujemy. Zmielone ziarna przesypujemy do miski.
Przy użyciu blednera mielimy orzechy włoskie i po zmieleniu przekładamy je do miski z ziarnami. Dodajemy suszoną żurawinę, miód i wyrabiamy ręcznie masę do uzyskania jednolitej konsystencji.
Podłużną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. przekładamy gotową masę, ugniatamy ją przy użyciu dłoni. Blaszkę wstawiamy do lodówki na około 4 godziny. Po tym czasie jest gotowa do jedzenia.