Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie smak chałwy? Zobaczcie jak w prosty sposób przygotować ten deser w zaciszu własnej kuchni. To naprawdę proste!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3543
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 612
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3772
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 332
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 597
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3543
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 612
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3772
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 332
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 597
Składniki
Ziarna słonecznika i pestki dyni prażymy na patelni małym ogniu. Następnie wkładamy nasiona do blendera i miksujemy. Zmielone ziarna przesypujemy do miski.
Przy użyciu blednera mielimy orzechy włoskie i po zmieleniu przekładamy je do miski z ziarnami. Dodajemy suszoną żurawinę, miód i wyrabiamy ręcznie masę do uzyskania jednolitej konsystencji.
Podłużną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. przekładamy gotową masę, ugniatamy ją przy użyciu dłoni. Blaszkę wstawiamy do lodówki na około 4 godziny. Po tym czasie jest gotowa do jedzenia.