Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynowa potrawka z czerwoną fasolą"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4945
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13807
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3241
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1056
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4945
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13807
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3241
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1056
Składniki
Cukinie oczyść, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, pokrój w półplasterki. Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne, strąki pokrój na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. Pomidory umyj, usuń pestki, miąższ potnij na kawałki. Fasolę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz.
W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebule. Dołóż marchewki. Smaż kilka minut. Podlej odrobiną wody i duś przez 5 minut. Dodaj papryki i cukinie. Duś jeszcze 10 minut.
Pod koniec duszenia dołóż pomidory, fasolę oraz roztarte ząbki czosnku. Gulasz przypraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gotowe danie udekoruj gałązkami natki.Źródło: Tina