Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynowa potrawka z czerwoną fasolą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36010
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36010
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Cukinie oczyść, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, pokrój w półplasterki. Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne, strąki pokrój na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. Pomidory umyj, usuń pestki, miąższ potnij na kawałki. Fasolę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz.
W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebule. Dołóż marchewki. Smaż kilka minut. Podlej odrobiną wody i duś przez 5 minut. Dodaj papryki i cukinie. Duś jeszcze 10 minut.
Pod koniec duszenia dołóż pomidory, fasolę oraz roztarte ząbki czosnku. Gulasz przypraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gotowe danie udekoruj gałązkami natki.Źródło: Tina