Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne ciasteczka pięknie pachnące wanilią i cynamonem. Skąd nazwa? Ciasteczka wyglądem przypominają guziki z masy rogowej jelenia popularne w regionie Alp.
Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na jasną i puszystą masę. Następnie dodać jajko dalej ucierając, do dokładnego utarcia składników. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Zagnieść na jednorodne ciasto.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej części uformować wałeczek około 2 cm. Cynamon, kakao i cukier wymieszać i wysypać na stolnicę. Każdy wałeczek dobrze obtoczyć, zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i pociąć na plasterki. Na środek każdego ciasteczka położyć orzech laskowy i lekko docisnąć. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni( termoobieg 160) przez 10- 15 minut. Po upieczeniu odkładać do wystudzenia na metalową kratkę.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4051
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 85
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 393
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 90
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 389
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4051
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 85
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 393
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 90
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 389
Składniki
Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na jasną i puszystą masę. Następnie dodać jajko dalej ucierając, do dokładnego utarcia składników. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Zagnieść na jednorodne ciasto.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej części uformować wałeczek około 2 cm. Cynamon, kakao i cukier wymieszać i wysypać na stolnicę. Każdy wałeczek dobrze obtoczyć, zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i pociąć na plasterki. Na środek każdego ciasteczka położyć orzech laskowy i lekko docisnąć. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni( termoobieg 160) przez 10- 15 minut. Po upieczeniu odkładać do wystudzenia na metalową kratkę.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 734
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 263