Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obyczajem staropolskim jest smażenie w karnawale Faworków, ale czasami można coś zmienić.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 224
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20339
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 224
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20339
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę oraz cukier puder.
2. Dodajemy masło.
3. Wbijamy jajka.
4. Dodajemy śmietanę.
5. Staranie zagniatamy ciasto.
6. Rozwałkowujemy ciasto i kroimy prostokąty.
7. Każdy taki prostokąt nacinamy ukośnie z obu stron.
8. Smażymy w gorącym oleju na złoty kolor.
9. Usmażone i osączone na bibule Różki przekładamy na naczynie i posypujemy cukrem pudrem. 10. Smacznego