Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obyczajem staropolskim jest smażenie w karnawale Faworków, ale czasami można coś zmienić.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13186
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13186
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę oraz cukier puder.
2. Dodajemy masło.
3. Wbijamy jajka.
4. Dodajemy śmietanę.
5. Staranie zagniatamy ciasto.
6. Rozwałkowujemy ciasto i kroimy prostokąty.
7. Każdy taki prostokąt nacinamy ukośnie z obu stron.
8. Smażymy w gorącym oleju na złoty kolor.
9. Usmażone i osączone na bibule Różki przekładamy na naczynie i posypujemy cukrem pudrem. 10. Smacznego