Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jesienna zapiekanka"
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 117
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2953
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 117
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2953
Składniki
ok. 75 minut
Dynię rozciąć, oczyścić z pestek i włókien. Odciąć miąższ od skóry i drobno go pokroić. Por oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej połowę cebuli. Dodać czosnek i plasterki pora. Dołożyć dynię. Warzywa podlać 500 ml wody. Wsypać fix do sosu bolońskiego i, mieszając, gotować 5 minut. Papryczkę chili oczyścić z pestek i posiekać.
Mielone mięso wymieszać z chili, resztą cebuli oraz koncentratem pomidorowym i mlekiem. Wbić jajko. Masę przyprawić solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszać.
Makaron cannelloni ugotować we wrzącej, osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Mozzarellę pokroić w plasterki. Makaronowe rurki napełnić mięsną masą. Żaroodporną formę (16x25x6 cm) posmarować tłuszczem. Na spód wylać trochę sosu dyniowego. Ułożyć na nim cannelloni z mięsem. Zalać pozostałym sosem.
Wierzch przykryć plasterkami mozzarelli. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 40 minut.Źródło: Życie na gorąco