Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i sezonowo. Takie drożdżówki mozemy zabrać do szkoły, pracy ...
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 66
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 668
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 66
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 668
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Składniki
Składniki na 12 dużych drożdżówek Do mleka wkruszyć drożdże i wsypać cukier, wymieszać, dodać dwie łyzki mąki. Zamieszać, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Do wyrośnietego zaczynu wbić jajka, wymieszać. Następnie wsypać przesiana mąkę i wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania, czyli po ok. 10 minutach stopniowo dolewać roztopione masło. Wyrobic ciasto, aż zrobi się gładkie i sprężyste. Odstawić ponownie w ciepłe miejsce na 50 minut. Po tym czasie ciasto krótko zagniatamy, aby odparować go z pęcherzyków. Rozwałkować na duży prostokąt. Nałożyć masę składającą się z jabłek i konfitury dyniowej. Ciasto zwinąc w rulon. Ostrym nożem kroimy krążki na szer. 3 cm. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej gotowe krążki ciasta. Pieczemy 40 minut 160* opcja dół.