Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych.
Przełożyć do garnka i nalać ok 1 cm wody.
Gotować, mieszać.
Dodać cukier do smaku i cynamon.
Pulpę dobrze odparować
i wystudzić.
Ryż dokładnie, kilkakrotnie wypłykać.
Przełożyć do garnka, zalać mlekiem. Gotować na wolnym ogniu.
Często mieszać.
Gotować do miękkości. Pozostawić do wystudzenia.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Ucierać na wolnych obrotach i dodawać stopniowo twaróg oraz ugotowany ryż. Dodać także budyń śmietankowy.
Masę przełożyć do formy 24x30 cm wysmarowanej masłem.
Do jabłek dodać budyń. Wymieszać i przełożyć na masę serowo-ryżową.
Ładnie wyrównać.
Posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.
Wystudzić.
Najlepiej całą noc w lodówce.
Deser stężeje i będzię się ładnie kroić.
Smacznego.