Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Masło podgrzać w rondlu. Dodać daktyle, brązowy cukier i cynamon. Gotować na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Na patelnię wsypać 2 łyżki wiórków kokosowych i uprażyć, aż będą złociste.
Do miseczki wlać mleko, dodać 2 pozostałe łyżki wiórków kokosowych i moczyć 10 minut. Następnie dodać jogurt i łyżkę miodu.
Mieszankę daktyli rozdzielić na cztery czarki. Polać mieszankę jogurtową i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.. Wstawić do lodówki i przechowywać do czasu podania. Przed podaniem polać delikatnie miodem. Miłego rozkoszowania się :)