Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 200
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4853
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4782
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44728
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 372
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 200
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4853
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4782
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44728
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 372
Składniki
Masło podgrzać w rondlu. Dodać daktyle, brązowy cukier i cynamon. Gotować na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Na patelnię wsypać 2 łyżki wiórków kokosowych i uprażyć, aż będą złociste.
Do miseczki wlać mleko, dodać 2 pozostałe łyżki wiórków kokosowych i moczyć 10 minut. Następnie dodać jogurt i łyżkę miodu.
Mieszankę daktyli rozdzielić na cztery czarki. Polać mieszankę jogurtową i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.. Wstawić do lodówki i przechowywać do czasu podania. Przed podaniem polać delikatnie miodem. Miłego rozkoszowania się :)