Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 176
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 93
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 54
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 176
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 93
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 54
Składniki
Masło podgrzać w rondlu. Dodać daktyle, brązowy cukier i cynamon. Gotować na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Na patelnię wsypać 2 łyżki wiórków kokosowych i uprażyć, aż będą złociste.
Do miseczki wlać mleko, dodać 2 pozostałe łyżki wiórków kokosowych i moczyć 10 minut. Następnie dodać jogurt i łyżkę miodu.
Mieszankę daktyli rozdzielić na cztery czarki. Polać mieszankę jogurtową i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.. Wstawić do lodówki i przechowywać do czasu podania. Przed podaniem polać delikatnie miodem. Miłego rozkoszowania się :)