Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 482
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 482
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Masło podgrzać w rondlu. Dodać daktyle, brązowy cukier i cynamon. Gotować na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Na patelnię wsypać 2 łyżki wiórków kokosowych i uprażyć, aż będą złociste.
Do miseczki wlać mleko, dodać 2 pozostałe łyżki wiórków kokosowych i moczyć 10 minut. Następnie dodać jogurt i łyżkę miodu.
Mieszankę daktyli rozdzielić na cztery czarki. Polać mieszankę jogurtową i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.. Wstawić do lodówki i przechowywać do czasu podania. Przed podaniem polać delikatnie miodem. Miłego rozkoszowania się :)