Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny jogurt o orzeźwiającym smaku kwiatu hibiskusa, pysznie smakuje z borówkami lub jagodami. Schłodzony wspaniale zaspokaja pragnienie w upalny dzień.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2259
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2941
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 648
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2259
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2941
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 648
Składniki
Kwiaty hibiskusa zalewamy 200 ml gorącej wody i zaparzamy przez 5-10 minut. Przestudzony napar wraz z kwiatami wlewamy do kielicha blendera, dodajemy miód i miksujemy. Wlewamy jogurt, wsypujemy cynamon i kardamon i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Jogurt chłodzimy. Podajemy obficie posypany owocami oraz listkami mini bazylii.