Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny jogurt o orzeźwiającym smaku kwiatu hibiskusa, pysznie smakuje z borówkami lub jagodami. Schłodzony wspaniale zaspokaja pragnienie w upalny dzień.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 67
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4394
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 233
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 67
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4394
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 233
Składniki
Kwiaty hibiskusa zalewamy 200 ml gorącej wody i zaparzamy przez 5-10 minut. Przestudzony napar wraz z kwiatami wlewamy do kielicha blendera, dodajemy miód i miksujemy. Wlewamy jogurt, wsypujemy cynamon i kardamon i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Jogurt chłodzimy. Podajemy obficie posypany owocami oraz listkami mini bazylii.