Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny jogurt o orzeźwiającym smaku kwiatu hibiskusa, pysznie smakuje z borówkami lub jagodami. Schłodzony wspaniale zaspokaja pragnienie w upalny dzień.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Kwiaty hibiskusa zalewamy 200 ml gorącej wody i zaparzamy przez 5-10 minut. Przestudzony napar wraz z kwiatami wlewamy do kielicha blendera, dodajemy miód i miksujemy. Wlewamy jogurt, wsypujemy cynamon i kardamon i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Jogurt chłodzimy. Podajemy obficie posypany owocami oraz listkami mini bazylii.