Do góry

Desery Przepis na:

Jogurt z kawiorem owocowym

Jogurt z kawiorem owocowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1535

Dodano:

Odsłon: 335

Kawior z galaretki to wspaniały dodatek do ciast i deserów nie tylko pięknie wygląda, ale też i dobrze smakuje.

Składniki

  • galaretki, różne smaki lub soki owocowe
  • na każdą galaretkę pół łyżeczki agar agar
  • olej bezzapachowy
  • woda z kwaskiem cytrynowym
  • jogurt
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Olej chłodzimy w lodówce, najlepiej przez noc.
    Galaretki zalewamy 200 ml wody, wsypujemy agar i doprowadzamy do zagotowania.
    Olej wlewamy do plastikowego naczynia. Olej powinien pokryć tylko dno naczynia. Galaretki napieramy za pomocą pipety i wkrapiamy do oleju. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Kawior przecedzamy przez sitko z oleju. Kawior płuczemy z resztek oleju w zimnej wodzie z kwaskiem cytrynowym.

    Kawior przekładamy warstwami do szklaneczek i zalewamy jogurtem.

    Pozostały kawior przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce, używamy jako dodatek lub dekorację do ciast, kremów, lodów i deserów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń