Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawior z galaretki to wspaniały dodatek do ciast i deserów nie tylko pięknie wygląda, ale też i dobrze smakuje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Olej chłodzimy w lodówce, najlepiej przez noc. Galaretki zalewamy 200 ml wody, wsypujemy agar i doprowadzamy do zagotowania. Olej wlewamy do plastikowego naczynia. Olej powinien pokryć tylko dno naczynia. Galaretki napieramy za pomocą pipety i wkrapiamy do oleju. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Kawior przecedzamy przez sitko z oleju. Kawior płuczemy z resztek oleju w zimnej wodzie z kwaskiem cytrynowym. Kawior przekładamy warstwami do szklaneczek i zalewamy jogurtem. Pozostały kawior przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce, używamy jako dodatek lub dekorację do ciast, kremów, lodów i deserów.