Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka do wykonania zebra w wersji bez pieczenia.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 82
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 71
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 101
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 82
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 71
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 101
Składniki
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy.
Jogurt łączymy z cukrem pudrem i mieszamy (można mikserem lub ręcznie). Ostudzoną galaretkę łączmy z jogurtem i dokładnie mieszamy.
Dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
Formę (20 cm) wykładamy papierem i na przemian wylewamy raz białą, raz czekoladową masę. Wstawiamy do lodówki na parę godzin, aby dobrze stężało.