Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne bułeczki na drugie śniadanie do szkoły, do pracy. Bułeczki dzięki jogurtowi są delikatne, puszyste a smak rozpływa się w ustach.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn mieszam razem ze sobą i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do miski wsypuję mąkę, sól, dodaję żółtka, jogurt, wyrośnięty rozczyn, rozpuszczone masło i wyrabiam ciasto. Następnie odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce. 3. Po tym czasie ciasto rozwałkowuję, wycinam kółka. Na każdym kółku na środku umieszczam po łyżeczce powideł i zwijam w kule, tak by dokładnie zalepić w niej powidła. 4. Bułki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego