Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne bułeczki na drugie śniadanie do szkoły, do pracy. Bułeczki dzięki jogurtowi są delikatne, puszyste a smak rozpływa się w ustach.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 306
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 306
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn mieszam razem ze sobą i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do miski wsypuję mąkę, sól, dodaję żółtka, jogurt, wyrośnięty rozczyn, rozpuszczone masło i wyrabiam ciasto. Następnie odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce. 3. Po tym czasie ciasto rozwałkowuję, wycinam kółka. Na każdym kółku na środku umieszczam po łyżeczce powideł i zwijam w kule, tak by dokładnie zalepić w niej powidła. 4. Bułki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego