Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne ciasto
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72096
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3397
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72096
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3397
Składniki
Do jednej miski przesiewamy mąkę, budyń, proszek do pieczenia, mieszamy. W drugiej misce jaja ubijamy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę nie przerywając mieszania.
Na końcu dodajemy jogurt i stopione masło. Również dodawałam stopniowo. Mieszamy aż masa będzie jednolita. Wsypujemy owoce mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180°C przez około 45 minut lub do suchego patyczka.