Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do jednej miski przesiewamy mąkę, budyń, proszek do pieczenia, mieszamy. W drugiej misce jaja ubijamy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę nie przerywając mieszania.
Na końcu dodajemy jogurt i stopione masło. Również dodawałam stopniowo. Mieszamy aż masa będzie jednolita. Wsypujemy owoce mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180°C przez około 45 minut lub do suchego patyczka.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kasiade222 27 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
zakalec. przeszukalam caly internet zeby tego uniknac, stosowalam sie do przepisu nawet temperature w piekarniku zmierzylam czy jest taka jak powinna byc. i zakalec. ale smak ma dobry, tyle ze nikomu bym tego jesc nie dala :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

basia83bent 18 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Ciasto bardzo dobre w smaku ale wyszedl mi zakalec. Jak zwykle zreszta. To juz chyba trzeci przepis na ciasto jogurtowe, ktory probowalam I zawsze jest zakalec. Czy ktos ma jakies rady zeby wyszlo upieczone? Odpowiedzi: 1 ▼22 Kto głosował? | Odpowiedz