Do góry

Desery Przepis na:

jogurtowe ciasto z jagodami...

jogurtowe ciasto z jagodami...

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 18592

Dodano:

Odsłon: 33788

szybkie i smaczne ciasto

Składniki

  • 170 g mąki pszennej (szklanka)
  • 3 jaja
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g roztopionego, ostudzonego masła
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 garście jagód
  • 40 g opakowanie śmietankowego lub waniliowego budyniu w proszku
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do jednej miski przesiewamy mąkę, budyń, proszek do pieczenia, mieszamy. W drugiej misce jaja ubijamy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę nie przerywając mieszania.

  2. Na końcu dodajemy jogurt i stopione masło. Również dodawałam stopniowo. Mieszamy aż masa będzie jednolita. Wsypujemy owoce mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180°C przez około 45 minut lub do suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiade222 27 lipca 2013 zakalec. przeszukalam caly internet zeby tego uniknac, stosowalam sie do przepisu nawet temperature w piekarniku zmierzylam czy jest taka jak powinna byc. i zakalec. ale smak ma dobry, tyle ze nikomu bym tego jesc nie dala :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basia83bent 18 lipca 2013 Ciasto bardzo dobre w smaku ale wyszedl mi zakalec. Jak zwykle zreszta. To juz chyba trzeci przepis na ciasto jogurtowe, ktory probowalam I zawsze jest zakalec. Czy ktos ma jakies rady zeby wyszlo upieczone? Odpowiedzi: 1 ▼

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń