Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 984
Dodano: 08.05.2017
Odsłon: 17439
5-6 os. | 60 min | średnie | tanie |
Jajka roztrzepać z cukrem, jogurtem, olejem i skórką z cytryny.
Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników. Wymieszać łyżką krótko i niezbyt dokładnie. Dodać rabarbar i ponownie wymieszać.
Składniki kruszonki rozetrzeć palcami.
Formę (22x33cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać kruszonką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40-45 minut w temp. 170stC (termoobieg) do suchego patyczka.
Studzić najpierw w formie, a następnie przenieść na kratkę.
Przed podaniem ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
Można również upiec muffinki, wykładając ciasto do foremek z papilotkami. Czas pieczenia wyniesie 20-25 minut.
Udanych wypieków!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

anulka12 23 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Ciasto smaczne, fajnie przełamuje kwaśny smak rabarbaru. Proste, szybkie, nieskomplikowane.0 Kto głosował? | Odpowiedz