Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto ze śliwkami i kruszonką
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 497
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 434
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 14
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1024
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 147
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 497
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 434
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 14
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1024
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 147
Składniki
Na początek przygotować kruszonkę Do miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki Następnie schłodzić w lodówce
Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy przez kilka minut na białą puszystą masę Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy jogurt i olej Następnie dodajemy partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia krótko zmiksować
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia( 35x25 cm) Na wierzch ułożyć kawałki śliwek wymieszane z cukrem z wanilią i cynamonem Na koniec posypać kruszonką
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni Pieczemy do tzw suchego patyczka ok 30-40 minut
Gotowe polukrować lub posypać pudrem Smacznego!