Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto ze śliwkami i kruszonką
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 284
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 137
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 284
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 137
Składniki
Na początek przygotować kruszonkę Do miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki Następnie schłodzić w lodówce
Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy przez kilka minut na białą puszystą masę Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy jogurt i olej Następnie dodajemy partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia krótko zmiksować
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia( 35x25 cm) Na wierzch ułożyć kawałki śliwek wymieszane z cukrem z wanilią i cynamonem Na koniec posypać kruszonką
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni Pieczemy do tzw suchego patyczka ok 30-40 minut
Gotowe polukrować lub posypać pudrem Smacznego!