Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto ze śliwkami i kruszonką
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 119
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 116
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 107
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 119
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 116
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 107
Składniki
Na początek przygotować kruszonkę Do miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki Następnie schłodzić w lodówce
Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy przez kilka minut na białą puszystą masę Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy jogurt i olej Następnie dodajemy partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia krótko zmiksować
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia( 35x25 cm) Na wierzch ułożyć kawałki śliwek wymieszane z cukrem z wanilią i cynamonem Na koniec posypać kruszonką
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni Pieczemy do tzw suchego patyczka ok 30-40 minut
Gotowe polukrować lub posypać pudrem Smacznego!