Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-07-2012
Orzeźwiające, z delikatna nuta advocata. DOMOWE!! idealne na upały :)
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 934
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 110
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 934
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 110
Składniki
Jeśli używamy cukry zwykłego (nie pudru) najpierw, najlepiej wsypać go do jogurtu i odstawić na chwilkę żeby się rozpuścił.
Śmietankę 36% ubijać przez chwilę, dodać jogurt i dokładnie połączyć. Do gotowej masy wlać advocata i wsypać wiórki czekoladowe, wymieszać.
Jeśli jest się szczęśliwym posiadaczem maszyny do lodów wystarczy wlać masę do niej i pozwolić jej dokończyć dzieła :). JA nie jestem, więc przelałam do pojemnika po lodach, jeszcze raz zmiksowałam i włożyłam do zamrażalnika. Wyciągałam mniej więcej co godzinę i miksowałam ponownie. Postąpiłam tak około 4 razy.
UWAGA! Advocata można dodać trochę więcej- u mnie się ostało tylko to 100ml. Przez dodatek alkoholu lody nie są twarde jak kamień. Oczywiście że jest to smak inny niż tych ze sklepu, troszkę inna konsystencja, ale mnie bardzo odpowiada :) bo wolę konkretne lody niż takie piankowe.
inspiracja: mojewypieki.blox.pl