Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki - deser, który przyrządzisz szybko i zawsze wtedy kiedy pod ręką nie ma nic słodkiego
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18178
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4074
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18178
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4074
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Jajka ucieramy lekko z cukrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy jogurt, olej i dokładnie mieszamy.
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane i mieszamy delikatnie z resztą masy (nie robimy tego zbyt długo ponieważ muffinki wyjdą ciężkie i gumowate).
Jabłka obieramy, kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wypełniamy je ciastem. Wierzch posypujemy lekko płatkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy ok 25-30 minut.