Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki - deser, który przyrządzisz szybko i zawsze wtedy kiedy pod ręką nie ma nic słodkiego
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2352
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18109
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2352
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18109
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Składniki
Jajka ucieramy lekko z cukrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy jogurt, olej i dokładnie mieszamy.
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane i mieszamy delikatnie z resztą masy (nie robimy tego zbyt długo ponieważ muffinki wyjdą ciężkie i gumowate).
Jabłka obieramy, kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wypełniamy je ciastem. Wierzch posypujemy lekko płatkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy ok 25-30 minut.