Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki - deser, który przyrządzisz szybko i zawsze wtedy kiedy pod ręką nie ma nic słodkiego
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Składniki
Jajka ucieramy lekko z cukrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy jogurt, olej i dokładnie mieszamy.
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane i mieszamy delikatnie z resztą masy (nie robimy tego zbyt długo ponieważ muffinki wyjdą ciężkie i gumowate).
Jabłka obieramy, kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wypełniamy je ciastem. Wierzch posypujemy lekko płatkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy ok 25-30 minut.