Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki - deser, który przyrządzisz szybko i zawsze wtedy kiedy pod ręką nie ma nic słodkiego
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3885
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3885
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Jajka ucieramy lekko z cukrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy jogurt, olej i dokładnie mieszamy.
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane i mieszamy delikatnie z resztą masy (nie robimy tego zbyt długo ponieważ muffinki wyjdą ciężkie i gumowate).
Jabłka obieramy, kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wypełniamy je ciastem. Wierzch posypujemy lekko płatkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy ok 25-30 minut.