Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Składniki
W pierwszej misce wymieszać, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Do drugiej wlać olej, dodać jajko i jogurt naturalny. Wymieszać do połączenia składników. Jabłka pokroić w drobną kostkę (można zetrzeć na tarce), dodać cynamon oraz migdały. Wymieszać. Wlać składniki mokre do suchych i mieszać dopóki dobrze się ze sobą nie połączą. Dodać jabłka z cynamonem i migdałami i wymieszać ciasto łyżką.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po około 1,5 łyżki ciasta (zależy od wielkości papilotek). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.