Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7230
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7230
Składniki
W pierwszej misce wymieszać, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Do drugiej wlać olej, dodać jajko i jogurt naturalny. Wymieszać do połączenia składników. Jabłka pokroić w drobną kostkę (można zetrzeć na tarce), dodać cynamon oraz migdały. Wymieszać. Wlać składniki mokre do suchych i mieszać dopóki dobrze się ze sobą nie połączą. Dodać jabłka z cynamonem i migdałami i wymieszać ciasto łyżką.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po około 1,5 łyżki ciasta (zależy od wielkości papilotek). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.