Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta z owocami, a to jest fantastyczne!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać na przemian z jogurtem do masy jajecznej. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec można dodać 1-2 łyżki cukru dla utrwalenia. Ubite białka delikatnie połączyć z ciastem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i rozsypać borówki po wierzchu. Piec 40-45 min. w temp. 180 OC. Po upieczeniu i ostudzeniu można obsypać cukrem pudrem.