Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta z owocami, a to jest fantastyczne!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać na przemian z jogurtem do masy jajecznej. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec można dodać 1-2 łyżki cukru dla utrwalenia. Ubite białka delikatnie połączyć z ciastem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i rozsypać borówki po wierzchu. Piec 40-45 min. w temp. 180 OC. Po upieczeniu i ostudzeniu można obsypać cukrem pudrem.