Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i aromatyczny deser na upalne dni. Bardzo polecam:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1168
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 133
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 450
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1168
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 133
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 450
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Galaretkę truskawkową rozp.w 100ml wrzącej wody. Jogurt przełożyć do garnka,dodać przestudzoną galaretkę ,oraz kakao.Szybko zmiksować i wylać na tortownicę kwadratową 25/25cm. Dać do lodówki a w międzyczasie przygotować następną porcję. Galaretki 3 op.rozpuścić w 300ml wrzątku,jeśli nie rozpuści się do końca,dać na palnik i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.( nie gotować) Jogurty przelać do garnka ,dodać przestudzone galaretki ,zmiksować. Dodać truskawki i delikatnie zamieszać .Wylać na kakaowy spód. Ułożyć listki mięty. Dać do lodówki. Osobno rozp.2 galaretki agrestowe w 900ml wody. Przestudzoną zalać masę truskawkową i zostawić do stężenia.
Smacznego życzę!