Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i aromatyczny deser na upalne dni. Bardzo polecam:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 790
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5589
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9439
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 210
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 790
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5589
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9439
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 210
Składniki
Galaretkę truskawkową rozp.w 100ml wrzącej wody. Jogurt przełożyć do garnka,dodać przestudzoną galaretkę ,oraz kakao.Szybko zmiksować i wylać na tortownicę kwadratową 25/25cm. Dać do lodówki a w międzyczasie przygotować następną porcję. Galaretki 3 op.rozpuścić w 300ml wrzątku,jeśli nie rozpuści się do końca,dać na palnik i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.( nie gotować) Jogurty przelać do garnka ,dodać przestudzone galaretki ,zmiksować. Dodać truskawki i delikatnie zamieszać .Wylać na kakaowy spód. Ułożyć listki mięty. Dać do lodówki. Osobno rozp.2 galaretki agrestowe w 900ml wody. Przestudzoną zalać masę truskawkową i zostawić do stężenia.
Smacznego życzę!