Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i aromatyczny deser na upalne dni. Bardzo polecam:)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 713
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 713
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Składniki
Galaretkę truskawkową rozp.w 100ml wrzącej wody. Jogurt przełożyć do garnka,dodać przestudzoną galaretkę ,oraz kakao.Szybko zmiksować i wylać na tortownicę kwadratową 25/25cm. Dać do lodówki a w międzyczasie przygotować następną porcję. Galaretki 3 op.rozpuścić w 300ml wrzątku,jeśli nie rozpuści się do końca,dać na palnik i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.( nie gotować) Jogurty przelać do garnka ,dodać przestudzone galaretki ,zmiksować. Dodać truskawki i delikatnie zamieszać .Wylać na kakaowy spód. Ułożyć listki mięty. Dać do lodówki. Osobno rozp.2 galaretki agrestowe w 900ml wody. Przestudzoną zalać masę truskawkową i zostawić do stężenia.
Smacznego życzę!