Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i aromatyczny deser na upalne dni. Bardzo polecam:)
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 213
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34100
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 509
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3068
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 213
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34100
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 509
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3068
Składniki
Galaretkę truskawkową rozp.w 100ml wrzącej wody. Jogurt przełożyć do garnka,dodać przestudzoną galaretkę ,oraz kakao.Szybko zmiksować i wylać na tortownicę kwadratową 25/25cm. Dać do lodówki a w międzyczasie przygotować następną porcję. Galaretki 3 op.rozpuścić w 300ml wrzątku,jeśli nie rozpuści się do końca,dać na palnik i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.( nie gotować) Jogurty przelać do garnka ,dodać przestudzone galaretki ,zmiksować. Dodać truskawki i delikatnie zamieszać .Wylać na kakaowy spód. Ułożyć listki mięty. Dać do lodówki. Osobno rozp.2 galaretki agrestowe w 900ml wody. Przestudzoną zalać masę truskawkową i zostawić do stężenia.
Smacznego życzę!