Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik, ale z jogurtami. Jogurtowiec na kruchym kakaowym spodzie. Jogurtowiec łaciaty z makiem i polewą czekoladową. Ciasto sernikowe, wyszło pyszne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4093
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416088
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2774
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4093
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416088
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2774
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z kakao, proszkiem i zmiksować.Dodać startą czekoladę i wymieszać. Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z połową cukru a potem z jogurtem i przesianymi budyniami. Miksować na niskich obrotach miksera.Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Delikatnie wmieszać porcjami do masy.
Rozdzielić do dwóch misek. Do jednej wmieszać mak a do drugiej kokos.
Lać kupkami na przemian.
Piec ok. 1 godz. w 175 * C. Pod koniec jak za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą z masłem i trochę z mlekiem. Polać i rozsmarować na zimnym serniku. Można zrobić wzorek na niezastygłej polewie. Sernik kroić jak stężeje.