Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i szybko znika, wilgotny, nie za słodki, pyszny.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Przygotować 2 wąskie blaszki i rozgrzać piekarnik. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, ucierać. Dodać jogurt, olej, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do foremek i piec ok 45 min w temp 180 st. Cukier puder zalać wrzątkiem, ucierać, dodać sok z cytryny, ucierać lukier. Zimne ciasto polukrować i posypać kokosem. Smacznego.