Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i szybko znika, wilgotny, nie za słodki, pyszny.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
Przygotować 2 wąskie blaszki i rozgrzać piekarnik. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, ucierać. Dodać jogurt, olej, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do foremek i piec ok 45 min w temp 180 st. Cukier puder zalać wrzątkiem, ucierać, dodać sok z cytryny, ucierać lukier. Zimne ciasto polukrować i posypać kokosem. Smacznego.