Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowy eton mess z malinami to pyszny deser wzorowany na angielskim klasyku. W tej wersji śmietana została zastąpiona naturalnym jogurtem. Lżejsza wersja jest równie pyszna jak oryginał ;)
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 133
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1161
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 462
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 133
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1161
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 462
Składniki
Maliny lekko rozgnieść widelcem i wymieszać z cukrem. Odstawić na chwilę by puściły sok. Część ugniecionych malin niedbale wymieszać z jogurtem. W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układać naprzemiennie: pokruszone bezy, porcje malin, jogurt z malinami. Warstwy układać, aż do wyczerpania składników. Wierzch udekorować bezą i malinami. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Sklepowe bezy z reguły są mniejsze, dlatego do deseru trzeba zużyć ich więcej. Deser można udekorować świeżymi listkami mięty lub melisy, świetnie komponuje się tu także świeża bazylia.