Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowy puchar z owocami i musli"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3159
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 72
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3159
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 72
Składniki
Wszystkie suche musli mieszamy z syropem klonowym. Na 15-20 minut wkładamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 180oC. Często mieszając drewnianą łopatką, prażymy na złoto.
Jogurt naturalny delikatnie mieszamy z cukrem pudrem. Przekładamy do ozdobnych pucharków i posypujemy połową musli i połową umytych, osuszonych owoców.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem wanilinowym. Jeśli trzeba, możemy dodać łyżkę cukru pudru. Wykładamy na owoce i musli. Górę posypujemy resztą owoców i na 2-3 godziny wkładamy do lodówki. Przed podaniem pokrywamy resztą musli i dekorujemy według uznania.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 4,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 469 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 12,6 g/Węglowodany 73 g.Źródło: Rewia