Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, smaczny, owocowy sernik na zimno...Mniam!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424783
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424783
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Składniki
Biszkopty zmiksować i połączyć z ciepłym, stopionym masłem. Wyłożyć dno okrągłej formy, schować do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ser zmiksować z jogurtem i cukrem na gładka masę. Do masy serowej przelać żelatynę i szybko połączyć. Masę przełożyć na ciasteczkowy spód. Schować do lodówki na kilka godzin ( u mnie 4) aż masa stężeje.
Zmiksowane truskawki (u mnie rozmrożony mus) połączyć z cukrem i jogurtem za pomocą miksera. Żelatynę zalać gorącą wodą, rozpuścić i zahartować łyżką masy truskawkowej i przelać do reszty, zmiksować. Gotową masę przelać na masę serową i schować do lodówki na całą noc.
Następnie ubić z dodatkiem cukru śmietankę na sztywno. Przełożyć na wierzch ciasta i równo rozsmarować. Na koniec przystroić świeżymi truskawkami. Smacznego!