Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, smaczny, owocowy sernik na zimno...Mniam!
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3249
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 821
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 291
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 219
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3249
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 821
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 291
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 219
Składniki
Biszkopty zmiksować i połączyć z ciepłym, stopionym masłem. Wyłożyć dno okrągłej formy, schować do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ser zmiksować z jogurtem i cukrem na gładka masę. Do masy serowej przelać żelatynę i szybko połączyć. Masę przełożyć na ciasteczkowy spód. Schować do lodówki na kilka godzin ( u mnie 4) aż masa stężeje.
Zmiksowane truskawki (u mnie rozmrożony mus) połączyć z cukrem i jogurtem za pomocą miksera. Żelatynę zalać gorącą wodą, rozpuścić i zahartować łyżką masy truskawkowej i przelać do reszty, zmiksować. Gotową masę przelać na masę serową i schować do lodówki na całą noc.
Następnie ubić z dodatkiem cukru śmietankę na sztywno. Przełożyć na wierzch ciasta i równo rozsmarować. Na koniec przystroić świeżymi truskawkami. Smacznego!