Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, smaczny, owocowy sernik na zimno...Mniam!
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
Składniki
Biszkopty zmiksować i połączyć z ciepłym, stopionym masłem. Wyłożyć dno okrągłej formy, schować do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ser zmiksować z jogurtem i cukrem na gładka masę. Do masy serowej przelać żelatynę i szybko połączyć. Masę przełożyć na ciasteczkowy spód. Schować do lodówki na kilka godzin ( u mnie 4) aż masa stężeje.
Zmiksowane truskawki (u mnie rozmrożony mus) połączyć z cukrem i jogurtem za pomocą miksera. Żelatynę zalać gorącą wodą, rozpuścić i zahartować łyżką masy truskawkowej i przelać do reszty, zmiksować. Gotową masę przelać na masę serową i schować do lodówki na całą noc.
Następnie ubić z dodatkiem cukru śmietankę na sztywno. Przełożyć na wierzch ciasta i równo rozsmarować. Na koniec przystroić świeżymi truskawkami. Smacznego!