Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały jogurtowy wieniec z jabłkami, rodzynkami i płatkami migdałowymi. Bardzo szybki w przygotowaniu, delikatny i wilgotny. Składniki odmierza się przy pomocy kubeczka od małego jogurtu.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 84
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 84
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę z kominem o średnicy 26 cm posmarować tłuszczem i lekko posypać mąką. Rodzynki zalać wrzątkiem i zostawić na parę minut. Przed dodaniem do ciasta odlać wodę, a rodzynki osuszyć papierowym ręczniczkiem.
Jajka wbić do miski. Dodać kubeczek jogurtu naturalnego. Następnie przy pomocy kubeczka od jogurtu odmierzyć cukier, mleko i olej. I dodać do jajek. Składniki wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej. Nie trzeba długo ucierać, tylko tak do połączenia się składników.
3. Mąkę odmierzyć kubeczkiem i wsypać do ciasta. Wymieszać. Wsypać proszek do pieczenia i szybko wymieszać.
Jabłka obrać, wybrać gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Rodzynki wsypać do ciasta, zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Na wierzchu ciasta poukładać plasterki jabłek, na tzw. sztorc. Jedno obok drugiego. Posypać płatkami migdałowymi.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 35- 40 minut na złoto.