Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na letni deser to jogurtowy zawrót głowy. Pyszny, prosty, zdrowy i szybki w wykonaniu. W upalne dni przyniesie upragnione orzeźwienie i ochłodzenie. Poniżej przepis na 3 porcje.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2392
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1243
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2392
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1243
Składniki
Orzechy drobno posiekać, wymieszać razem z płatkami, sezamem, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Sok z cytryny, olej i miód razem połączyć, wymieszać z płatkami. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w piekarniku w 175 stopniach do zarumienienia (ok 15 min). Wystudzić.
Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody. Gdy przestygnie połączyć z jogurtem, podzielić na 2 części. Do jednej części dodać zblendowane borówki amerykańskie. Do pucharka wsypać 2-3 łyżki granoli jaglanej, następnie dodać jogurt wymieszany z galaretką, odstawić na 10 min do lodówki. Po tym czasie dodać jogurt z borówkami. Udekorować łyżką jogurtu Bakoma, czereśniami, borówkami i posypać granolą. Smacznego.