Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na letni deser to jogurtowy zawrót głowy. Pyszny, prosty, zdrowy i szybki w wykonaniu. W upalne dni przyniesie upragnione orzeźwienie i ochłodzenie. Poniżej przepis na 3 porcje.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 214
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 214
Składniki
Orzechy drobno posiekać, wymieszać razem z płatkami, sezamem, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Sok z cytryny, olej i miód razem połączyć, wymieszać z płatkami. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w piekarniku w 175 stopniach do zarumienienia (ok 15 min). Wystudzić.
Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody. Gdy przestygnie połączyć z jogurtem, podzielić na 2 części. Do jednej części dodać zblendowane borówki amerykańskie. Do pucharka wsypać 2-3 łyżki granoli jaglanej, następnie dodać jogurt wymieszany z galaretką, odstawić na 10 min do lodówki. Po tym czasie dodać jogurt z borówkami. Udekorować łyżką jogurtu Bakoma, czereśniami, borówkami i posypać granolą. Smacznego.