Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto z kruchą posypką. :) (Przepis na keksówkę.)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3684
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3684
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i połową cukru na puszysta masę. Dodać połowę masła (albo bardzo miekkie, albo roztopione), aromat rumowy i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Potem delikatnie wmieszać wiśnie. (Jeśli ciasto będzie zbyt geste, można rozrzedzić mlekiem, ale żeby nie było zbyt płynne, bo wszystkie wisnie opadną.) Wyłozyć ciasto do formy.
W garnuszku roztopić pozostałe masło, dodać kokos i pozostały cukier. Gdy składniki się połączą, tworząc gestą papkę, wykładamy ją na wierzch ciasta. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego!