Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie babeczki kakaowe z dodatkiem czerwonego buraka idealne na święta i zdrowe dla dzieci .
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj roztopione masło i jogurt. Następnie mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Wymieszaj .
Buraka zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z sokiem z cytryny , cynamonem i imbirem. Dodaj do ciasta i wymieszaj .
Silikonowe foremki na babki posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i napełnij ciastem do 3/4 wysokości . Piecz około 25 minut lub do suchego patyczka , w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .