Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla niespodziewanych gości.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
W misce wymieszać suche składniki i odłożyć. Następne mokre składniki na piernik też dokładnie razem połączyć. Po czym dodać suche składniki i dokładnie wyrobić ciasto na przykład widelcem lub łyżką. Ciasto przelać do formy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30-35 minut, możemy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone (reguła suchego patyczka). Wspaniały dodatek do dobrej kawy. SMACZNEGO.