Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku kokosanki z dodatkiem kakao. To świetny sposób na wykorzystanie białek pozostałych z innych wypieków.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 177
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 388
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 183
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 177
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 388
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 183
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając porcjami cukier. Z ostatnią porcją cukru dodajemy kakao. Na końcu łączymy z wiórkami kokosowymi i mieszamy delikatnie łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżeczką porcje masy i formujemy ciasteczka z wgłębieniem pośrodku. Do każdego wgłębienia wkładamy wiśnię. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Podajemy po ostudzeniu, będą wtedy chrupiące.