Do góry

Desery Przepis na:

kakaowe muffinki z budyniem i nutką mięty

Przepis dnia 2012-07-21
kakaowe muffinki z budyniem i nutką mięty

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11533

Dodano:

Odsłon: 7396

do upieczenia i palaszowania muffinek nie trzeba namawiac :-) pyszne, dzieki smaku mięty - orzeźwiające :-)

Składniki

  • mąka, 2 szkl.
  • cukier, 0,5 szkl.
  • proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
  • soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
  • jajko, 2
  • mleko, 0,5 szkl.
  • olej, 0,5 szkl.
  • kakao, 2 łyżki
  • budyń (u mnie waniliowy)
  • mleko do budyniu, 300 ml
  • cukier do budyniu, 2 łyżki
  • czekoladki After Eight, kilka szt.
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
kakaowe muffinki z budyniem i nutką mięty

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń, przykryć żeby nie zrobił się kożuch. Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Wszystko razem wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników. Do muffinkowych foremek wyłożyć 1 łyżkę ciasta, łyżeczkę budyniu, na środek położyć po połowie czekoladki miętowej i przykryć łyżką ciasta. Piec w temp. 190 stopni ok. 25 min. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń