Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne i rozpływające się w ustach ciacho. Bardzo polecam:)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35974
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35974
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Składniki
Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Mąkę,jajka,pr.do pieczenia,olejek ,cukier zmiksować ,dodając likier oraz mleko. Pod koniec dodać masło i zmiksować. Wylać ciasto na kwadratową tortownicę 25/25cm,wyścieloną papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 40min. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół. Ubić śmietanki a pod koniec dodać śźmietan-fix. Ciasto przełożyć śmietaną,przykryć drugim ciastem. Na wierzch zrobić polewę. Masło ,cukier ,kakao rozpuścić ,dodać wodę gorącą i zagotować do rozpuszczenia składników. Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta.
Smacznego życzę!