Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do tej pory awokado jadałam dosyć czesto ale tylko w wersji wytrawnej - w postaci masełka z czosnkiem i cebulą albo jako dodatek do sałatek, tym razem postanowiłam wypróbowac wersję na słodko :-) wyszedł smaczny, zdrowy, niskokaloryczny deser. aksamitny, kremowy, bardzo kakaowy :-)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Awokado przekroic na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ do miski, dodac pokrojonego w plastry banana, miód i mleko, zmiksowac blenderem na gładką masę. Wlac mleko i rum, zmiksowac do połączenia składników. Przełożyć do szklaneczek, miseczek, pucharków, schłodzić ok. 20 min. Udekorowac obranymi migdałami. Smacznego :-)