Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalafior zapiekany z serem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 102
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 102
Składniki
Kalafiora namocz w zimnej wodzie z solą (dzięki temu łatwiej się doczyści). Następnie wyszoruj go miękką szczoteczką i opłucz.
Ugotuj warzywa na półtwardo w osolonym wrzątku lub w garnku na parze.
Duże żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i ułóż w nim osuszonego kalafiora.
Ser żółty zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach. Zalej go mlekiem i wymieszaj z przyprawami i natką.
Polej kalafiora sosem, po czym wstaw go na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180 °C. Podawaj z pomidorem.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax