Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta faszerowana mięsem mielonym"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Składniki
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj 10 minut.
Gdy ostygnie, zetnij z niej wierzch i wydrąż środek. Poszatkuj go, po czym zeszklij na maśle razem z cebulą oraz czosnkiem.
Po chwili dodaj pokrojony w plastry por i pozostałe warzywa starte na tarce. Podlej całość 5 łyżkami bulionu i duś kilka minut.
Miękkie wymieszaj z mięsem, jajkami i przyprawami.
Gotowym farszem napełnij główkę kapusty. Ugotuj ją w reszcie bulionu. Danie udekoruj np. ryżem z mieszanką warzyw.
Czas: 60 min 1 porcja = 340 kcalŹródło: Kurier TV