Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny deser , który skradanie podniebienie każdego kto lubi słodkości, a na dodatek jest w wersji fit
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13480
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13480
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
3/4 mleka zagotować razem ze słodzikiem, w reszcie rozpuścić budynie. Podczas gotowania ciągle mieszać żeby nie zrobił się grudki. Budyń odstawić do ostygnięcia i przykryć folią spożywczą żeby nie powstał korzuch.
Twaróg przełożyć do misy i partiami dodawać zimny budyń. Całość mieszać do uzyskania gładkiej masy.
Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na spodzie herbatniki, a następnie masę budyniową. Czynność powtarzamy do końca składników.
Odstawić na ok 3 godziny w chłodnym miejscu. Smacznego 🫶