Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny deser , który skradanie podniebienie każdego kto lubi słodkości, a na dodatek jest w wersji fit
Polecam.
Odsłon: 267
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 133
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5934
Polecam.
Odsłon: 267
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 133
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5934
Składniki
3/4 mleka zagotować razem ze słodzikiem, w reszcie rozpuścić budynie. Podczas gotowania ciągle mieszać żeby nie zrobił się grudki. Budyń odstawić do ostygnięcia i przykryć folią spożywczą żeby nie powstał korzuch.
Twaróg przełożyć do misy i partiami dodawać zimny budyń. Całość mieszać do uzyskania gładkiej masy.
Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na spodzie herbatniki, a następnie masę budyniową. Czynność powtarzamy do końca składników.
Odstawić na ok 3 godziny w chłodnym miejscu. Smacznego 🫶