Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny deser , który skradanie podniebienie każdego kto lubi słodkości, a na dodatek jest w wersji fit
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6367
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5697
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34590
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6367
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5697
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34590
Składniki
3/4 mleka zagotować razem ze słodzikiem, w reszcie rozpuścić budynie. Podczas gotowania ciągle mieszać żeby nie zrobił się grudki. Budyń odstawić do ostygnięcia i przykryć folią spożywczą żeby nie powstał korzuch.
Twaróg przełożyć do misy i partiami dodawać zimny budyń. Całość mieszać do uzyskania gładkiej masy.
Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na spodzie herbatniki, a następnie masę budyniową. Czynność powtarzamy do końca składników.
Odstawić na ok 3 godziny w chłodnym miejscu. Smacznego 🫶