Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmelowe tosty z bananem i kardamonem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
W średnim garnku połącz śmietanę, cukier, masło i sól. Zagotuj w małym garnku, aż cukier się rozpuści, 3-4 minuty. Sos powinien zrobić się klarowny. Zestaw z ognia.
Na patelni rozgrzej dodatkową porcję masła i wrzuć kawałki ciasta. Podsmażaj z każdej strony 1-2 minuty, aż ciasto stanie się złociste.
Wyłóż na talerzyk kawałek ciasta, ułóż na nim plasterki banana, polej sosem i przykryj drugim kawałkiem ciasta. Posyp orzechami, kardamonem i całość polej sosem.
jeśli deser wydaje ci się zbyt słodki, podaj go z gęstą śmietaną. Niezrównany!Źródło: Olivia