Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawałowe oponki - całuski
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 68
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 652
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 72
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 68
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 652
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 72
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto do czasu połączenia się składników. Ciasto powinno być elastyczne i nie powinno kleić się do rąk. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wycinać okręgi a dziurki zrobić za pomocą kieliszka. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor na średnim ogniu. Wyciągać na ręczniki papierowe. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!