Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawałowe oponki twarogowe
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 780
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1344
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24995
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 780
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1344
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24995
Składniki
W misce rozgnieść ser tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Do sera dodać pozostałe składniki: przesianą mąkę, żółtka, cukry, ocet oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. W razie konieczno
Przełożyć na blat lub stolnicę obsypaną mąką. Ciasto podzielić na 3-4 części. Każdą rozwałkować na grubość ok 1.cm. Szklanką wykroić większe kółka mniejsze za pomącą nakrętki lub tylki. ( Wykrojone środki można zagnieść ponownie lub usmażyć w formie kulek.
Olej rozgrzać do temperatury 175 stopni, a następnie smażyć partiami na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Wyciągać na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!