Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1492
Dodano: 10.01.2018
Odsłon: 1052
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję nieco gęściejszą od ciasta naleśnikowego.
Olej wlewamy do rondelka do wysokości rozetki, dobrze rozgrzewamy. Foremkę do rozetek wkładamy do tłuszczu i również rozgrzewamy. Gorącą zamoczyć w cieście do wysokości 3/4 (nie moczymy w cieście całej foremki ponieważ będziemy mieli problem ze zdjęciem go podczas smażenia), następne zanurzamy w tłuszczu. Ciasto powinno samo po chwili odpaść (jeśli nie odpadnie pomagamy sobie np. patyczkiem do szaszłyka). Pieczemy na złoty kolor z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Maudie 10 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Wieki temu je jadłam:)Są pyszne i masz rację...nic tylko chrupać:)) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz