Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche maślane ciasteczka z karobem i mąką pełnoziarnistą. Dla małego alergika.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54187
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 532
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5518
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54187
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 532
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5518
 
         
         
                Składniki
Cukier ucieram z masłem na puszystą masę. Dodaję jajo i ucieram do połączenia. Mąki przesiewam z karobem i solą. Dodaję do masła i ucieram do uzyskania jednolitej masy. Wkładam do lodówki, do dobrego schłodzenia na około godzinę.
Po schłodzeniu dzielę ciasto na 2-3 części i rozwałkowuję pierwszą kulkę między dwoma arkuszami papieru do pieczenia /reszta ciasta czeka w lodówce/. Foremkami wykrawam różne kształty i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Rozwałkowuję kolejne partie ciasta. Z podanych proporcji wyszły mi dwie blachy ciastek. Piekę każdą partię 10-15 minut /wszystko zależy od grubości ciastek; należy pilnować, żeby się nie spaliły/.