Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche maślane ciasteczka z karobem i mąką pełnoziarnistą. Dla małego alergika.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 67
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 67
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Cukier ucieram z masłem na puszystą masę. Dodaję jajo i ucieram do połączenia. Mąki przesiewam z karobem i solą. Dodaję do masła i ucieram do uzyskania jednolitej masy. Wkładam do lodówki, do dobrego schłodzenia na około godzinę.
Po schłodzeniu dzielę ciasto na 2-3 części i rozwałkowuję pierwszą kulkę między dwoma arkuszami papieru do pieczenia /reszta ciasta czeka w lodówce/. Foremkami wykrawam różne kształty i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Rozwałkowuję kolejne partie ciasta. Z podanych proporcji wyszły mi dwie blachy ciastek. Piekę każdą partię 10-15 minut /wszystko zależy od grubości ciastek; należy pilnować, żeby się nie spaliły/.