Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp po podlasku w panierce z orzechami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Dzwonka karpia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, posól, opanieruj w mące, jajkach i w bułce z orzechami i płatkami.
W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzej mocno olej (jest dobry, gdy położony na nim kawałek chleba się zrumieni).
Kładź na oleju dzwonka karpia, smaż na złoto, a następnie zdejmuj ostrożnie z oleju i osączaj na papierowym ręczniku.Źródło: Świat kobiety