Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w galarecie"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz i zagotuj w 2 litrach osolonej wody z listkami laurowymi i zielem angielskim.
Następnie oczyść porcje karpia. Wrzuć je do wrzątku z warzywami i gotuj na wolnym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wywar odcedź na sicie. Wyjmij rybę i marchew (resztę wyrzuć).
Umieść gotowego karpia na półmisku wyłożonym plaster- kami cytryny, sałatą, kukurydzą i koperkiem.
Z marchewki wytnij gwiazdki. Ułóż je na rybie.
Do wywaru dodaj rozpuszczoną żelatynę, ocet oraz ubite białka. Po chwili podgrzewania przecedź.
Zalej karpia tężejącą galaretą. Schłodź go w lodówce.
120 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 240
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Super TV