Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka bez pieczenia, to ekspresowe ciasto z herbatników i kremu budyniowego. To doskonałe rozwiązanie jak nie masz czasu piec, a potrzebujesz coś słodkiego. Wystarczy ugotować budyń i przełożyć nimi herbatniki. Kilka godzin w lodówce i jest gotowa. Ciasto jest delikatnie słodkie i rozpływa się w ustach.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 805
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 220
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31444
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 462
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 805
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 220
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31444
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 462
Składniki
Budyń ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia. Miękkie masło ukręć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj zimny budyń. Miksuj do czasu połączenia się składników. W pojemniku ułóż warstwę herbatników, na to wyłóż masę i tak do zużycia składników. Wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.