Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka bez pieczenia, to ekspresowe ciasto z herbatników i kremu budyniowego. To doskonałe rozwiązanie jak nie masz czasu piec, a potrzebujesz coś słodkiego. Wystarczy ugotować budyń i przełożyć nimi herbatniki. Kilka godzin w lodówce i jest gotowa. Ciasto jest delikatnie słodkie i rozpływa się w ustach.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1878
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101743
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6178
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1878
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101743
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6178
Składniki
Budyń ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia. Miękkie masło ukręć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj zimny budyń. Miksuj do czasu połączenia się składników. W pojemniku ułóż warstwę herbatników, na to wyłóż masę i tak do zużycia składników. Wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.