Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka bez pieczenia, to ekspresowe ciasto z herbatników i kremu budyniowego. To doskonałe rozwiązanie jak nie masz czasu piec, a potrzebujesz coś słodkiego. Wystarczy ugotować budyń i przełożyć nimi herbatniki. Kilka godzin w lodówce i jest gotowa. Ciasto jest delikatnie słodkie i rozpływa się w ustach.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5703
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1822
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 196
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5703
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1822
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 196
Składniki
Budyń ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia. Miękkie masło ukręć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj zimny budyń. Miksuj do czasu połączenia się składników. W pojemniku ułóż warstwę herbatników, na to wyłóż masę i tak do zużycia składników. Wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.