Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karpatka na krakersach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Składniki
40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 12 porcji
<strong>Marzenna Przeorska z Warszawy</strong>
Gotuję na mleku gęsty budyń (z obu opakowań), dodaję do niego cukry zwykły i wanilinowy. Studzę go. Następnie miksuję masło i ostrożnie łączę je z budyniem.
Robię polewę: rozpuszczam margarynę z wodą, kakao (i ew. cukrem). Dobrze mieszam, uważając, by jej nie zagotować.
Na dnie blaszki (moja ma 29 x 24 cm) układam warstwę krakersów, na nich rozprowadzam połowę kremu karpatkowego i przykrywam resztą krakersów.
Na wierzchu rozkładam resztę kremu i dekoruję strużkami polewy kakaowej.Źródło: Kobieta i życie