Do góry

Desery Przepis na:

Karpatka na krakersach

Karpatka na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Karpatka na krakersach"

Składniki

  • 2 paczki krakersów
  • masa karpatkowa
  • 1/2 l mleka
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 1/2 szklanki cukru
  • małe opakowanie cukru wanilinowego
  • kostka masła
  • na polewę: 3 łyżki dobrej margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki wody
  • ewentualnie cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 12 porcji

  2. Marzenna Przeorska z Warszawy

  3. Gotuję na mleku gęsty budyń (z obu opakowań), dodaję do niego cukry zwykły i wanilinowy. Studzę go. Następnie miksuję masło i ostrożnie łączę je z budyniem.

  4. Robię polewę: rozpuszczam margarynę z wodą, kakao (i ew. cukrem). Dobrze mieszam, uważając, by jej nie zagotować.

  5. Na dnie blaszki (moja ma 29 x 24 cm) układam warstwę krakersów, na nich rozprowadzam połowę kremu karpatkowego i przykrywam resztą krakersów.

  6. Na wierzchu rozkładam resztę kremu i dekoruję strużkami polewy kakaowej.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń